El programa CineXic, impulsat per Òmnium i present a sales de cinema d’arreu de Catalunya, arriba aquest 2024 al Lluçanès amb una programació de cinema familiar que projectarà diverses propostes als següents municipis: Alpens, Olost, Oristà Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau i Sant Boi de Lluçanès.

CineXic és un cicle anual de vuit pel·lícules de qualitat artística i pedagògica, doblades al català, d’origen europeu i destinades al públic familiar amb infants d’entre 3 i 12 anys. L’acollida d’aquesta iniciativa al Lluçanès és subvencionada pel Consorci del Lluçanès amb l’objectiu d’ampliar l’oferta d’activitats familiars i vetllar per la difusió del cinema infantil en català.

El cicle al Lluçanès consisteix en una projecció al mes (excepte juny, juliol, agost i setembre)  sempre en diumenge a 2/4 de 6 de la tarda i amb entrada gratuïta.

A l’entrada, cada vegada que es vagi a una sessió del Cinexic es donarà un gomet que caldrà que els infants enganixin a la casella corresponent del passaport que també se’ls lliurarà des de l’organització. Quan hi hagi un mínim de quatre gomets es podrà entrar en el sorteig de packs culturals.

La primera projecció serà el proper diumenge dia 28 de gener a la sala polivalent del Centre de Cultura de Perafita a 2/4 de 6 de la tarda. La pel·lícula que es projectarà és: “Ratolins i guineus”, un film sobre dos enemics, la ratolina Valentina i la guineu Víctor, que es retroben al cel després de patir un malaurat accident. Però al cel han perdut els seu instint natural i s’han fet molt amics. Aquesta pel·lícula demostra que tot allò que sembla un final, pot ser el principi d’una altra història, i que encara que sembli invencible, també es pot superar.

Sobre CineXic

CineXic és el nou programa d’impuls a la difusió del cinema infantil en català creat entre Òmnium Cultural i les distribuïdores Pack Màgic i Rita&Luca, a través de la creació d’un circuit estable d’espais que vulguin apostar per una programació regular de cinema familiar en català complementària als circuits més comercials, tot creant i fidelitzant nous públics.

Comparticions