Divendres passat, en el marc de la Festa de la Candelera de Perafita, el Consorci del Lluçanès va presentar el primer número de la col·lecció de contes sobre el Lluçanès que recorrerà diversos municipis resseguint diferents àmbits culturals i patrimonials amb l’ajuda d’una mallerenga blava disposada a viure moltes aventures.

La presentació del conte La mallerenga blava i el camí de la llet. Una aventura a Perafita va anar a càrrec de l’autora, Anna Obiols, i l’il·lustrador, Joan Subirana (Subi), que van explicar la història al públic. La narració va comptar amb la interpretació del conte en llengua de signes a càrrec de Gemma Tió.

Aquest primer conte tracta el tema del recorregut que fa la llet des del seu origen, els animals (ovelles, cabres i vaques), fins arribar a transformar-se en formatge, i té com a rerefons el producte agroturístic de la Ruta de la Llet.

A part de la presència del gran número de famílies que van assistir a la presentació, diversos mitjans de comunicació s’han fet ressò de la notícia, com Nació Digital, Canal Taronja, l’Agència Catalana de Notícies o l’edició en paper de El 9 Nou.

L’edició del conte ha estat coordinada per les àrees de Desenvolupament Rural, Educació i Turisme i Patrimoni del Consorci del Lluçanès amb la col·laboració de l’Ajuntament de Perafita i el suport de la Diputació de Barcelona i Xarxa de Productes de la Terra.

El conte es pot comprar a diferents establiments del Lluçanès, entre els quals:

  • Consorci del Lluçanès – Carrer Vell, 3. Santa Creu de Jutglar (Olost)
  • Oficina d’informació turística – Cal Bach. Prats de Lluçanès
  • Cal Lila – Passeig Lluçanès 5. Prats de Lluçanès
  • Cal Siller – Carrer Major, 38. Prats de Lluçanès
  • Cal Peret Vigatà – Pl. Nova, 12. Sant Boi de Lluçanès
  • Agents  vinculats a la Ruta de la Llet.
Comparticions