El passat dissabte 28 d’octubre es va celebrar la 9a trobada de casals i associacions de gent gran dels municipis del Lluçanès.

Aquest any, la trobada va tenir lloc a Sant Bartomeu del Grau i hi van participar més de 80 persones, amb representació de diferents poblacions del Lluçanès: Alpens, La Torre d’Oristà, Olost, Oristà, Perafita, Sant Bartomeu del Grau, Santa Eulàlia de Puig-oriol, Sant Feliu Sasserra i Sobremunt. La trobada ha estat acollida en edicions anteriors a Perafita, Alpens, Sant Boi, Prats de Lluçanès, Oristà, Sant Feliu Sasserra, Olost i La Torre d’Oristà.

El punt de trobada va ser a la plaça Dr. Griera. A dos quart d’onze, una quarantena de persones van participar a la caminada organitzada fins al mirador del Roc Llarg, punt on es va fer parada per a poder delectar-nos amb les vistes i gaudir d’un avituallament per a tothom. Al llarg del recorregut es va fer parada també a l’Església Vella on es va explicar la seva història. Seguidament, i de retorn cap al nucli de Sant Bartomeu, els participants van poder visitar l’exposició sobre treballs fets per la gent gran del poble: pintures, dibuixos, maquetes, brodats, etc.

Al migdia, els participants van seguir la jornada amb un dinar de paella d’arròs i pollastre amb pilotilles i bolets, acompanyat d’un brindis amb cava, cafès i copes. Les paraules de Marta Molas, regidora de Joventut i Vellesa, amb què va agrair la col·laboració dels membres del Casal d’Avis en la organització i la feina feta, va donar pas a l’espectacle musical dels Juvi’s.  Sardanes, havaneres i cançons variades van ser tot el necessari per passar una sobretaula d’allò més animada.

Aquesta trobada és organitzada per l’associació de la gent gran de Sant Bartomeu del Grau, amb el suport i col·laboració del Consorci del Lluçanès i de l’Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau. Compta també amb la col·laboració de la resta d’associacions de gent gran del Lluçanès. La intenció és seguir celebrant-la i fer-ho de manera itinerant a tots els municipis del Lluçanès.

Comparticions