El cicle de concerts Intrús.Jazz pel forat del pany va tancar la seva cinquena edició el passat dissabte 22 d’octubre a l’Església de Sant Martí d’Albars, amb més de 500 persones de públic en el conjunt dels 11 concerts.

En aquesta edició, que va començar el 4 de setembre a Prats de Lluçanès, han tingut lloc 11 concerts en 11 espais patrimonials d’11 municipis del Lluçanès, concentrats en 8 caps de setmana.

La proposta musical i artística ha seguit en la línia de buscar la màxima qualitat, combinant joventut i expertesa, amb una programació paritària i amb la inclusió d’altres disciplines artístiques.

Aquesta edició ha comptat amb músics de llarga trajectòria, com Raynald Colom i Neus P. Cirera o els Bcn Gospel Messengers i grups joves com Cóguiba Trio o Alba Armengou i Vicente López, i hi han participat 19 dones i 16 homes intèrprets.

Pel que fa al patrimoni arquitectònic, aquest any hem pogut descobrir espais molt interessants, que normalment estan tancats al públic, gràcies a la generositat dels propietaris, que cedeixen aquests espais gratuïtament: les masies Les Ferreres, La Vila de Llanars i El Grau, l’església de Sant Martí de Sobremunt i, ens ha quedat pendent de poder fer el concert que teníem previst al Castell d’Olost degut a la previsió de pluja. 

A més, s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de productors i elaboradors del Lluçanès Lluçanès a taula, que han permès sortejar un lot de productes locals a cada concert, i amb la presència dels cervesers artesans Kibus, que han aportat un espai de tast en alguns dels concerts.

El Cicle Intrús. Jazz pel forat del pany, iniciativa del Consorci del Lluçanès i organitzat per l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, ha estat possible gràcies a una subvenció concedida per la Diputació de Barcelona i a l’aportació econòmica i logística dels ajuntaments participants.

 

Comparticions