Tots els municipis del Lluçanès han commemorat, durant el 28 de juny, el Dia Internacional per a l’alliberament LGTBIQ+. La campanya “Orgull de poble” ha fet arribar un missatge reivindicant un Lluçanès amable i segur a través de les xarxes socials, i ha desplegat la bandera irisada a tots els ajuntaments com a símbol de respecte, tolerància i igualtat dels drets i les llibertats de les persones LGTBIQ+. 

La proposta ha estat coordinada pel Consorci del Lluçanès amb la col·laboració de les regidories d’igualtat de tots els pobles.

A banda de la implicació de tots els municipis en aquesta campanya conjunta, el Lluçanès ha comptat amb dos actes centrals:

Lectura del manifest a Olost

El mateix divendres 28 de juny, Olost va acollir la lectura del Manifest per commemorar el Dia Internacional de l’orgull LGTBIQ+ amb la participació de més d’una desena de persones de diferents edats.

A l’acte també van assistir-hi la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Lluïsa Jiménez, i el regidor d’Urbanisme, Roger Sala, i va comptar amb el suport de diferents persones de l’Ajuntament i d’altres participants per llegir l’escrit.

Totes les persones assistents es van emportar un braçalet i una tote bag amb el lema de la campanya “Orgull de poble”, finançats pel Consorci del Lluçanès.

Espectacle de la Megapubilla a Sant Bartomeu del Grau

Dissabte al vespre, l’ajuntament de Sant Bartomeu del Grau va organitzar l’acte més festiu de la campanya, que va convertir-se en un autèntica reivindicació de com un municipi rural com Sant Bartomeu abraça la diversitat, la reivindica i la converteix en una festa. 

Es tracta d’un acte únic al Lluçanès i dels principals que hi ha hagut a la Catalunya Central en el marc del 28J d’aquest any.

A l’arribada al Teatre Municipal, actors i actrius del Grup local de teatre feien la recepció amb uns còctels de préssec i s’entregava una bossa tipus tote bag i una polsera amb el lema de la campanya “Orgull de poble”, finançats pel Consorci del Lluçanès. Tot seguit, després d’unes paraules de benvinguda i reconeixement de la importància d’un acte com aquest per part del regidor d’Igualtat del municipi, Rubèn Morcillo, es va donar pas al sopar “de carn o peix” amb unes taules vestides amb les estovalles que persones de tot el Lluçanès van confeccionar en els tallers del 17 de maig (Dia contra la LGTBIfòbia).

Just després del sopar, les gairebé 200 persones assistents van poder gaudir de l’espectacle d’humor de la drag-queen catalana “La Megapubilla”, una proposta sense precedents al Lluçanès que va connectar amb molta facilitat amb el públic i va deixar missatges contundents de de la necessitat de reivindicar valors com el respecte i la tolerància cap a la diferència i d’estimar sense condicions.

Finalment, la nit va tancar amb un DJ que va fer sonar la música més festiva de les últimes dècades, i amb una darrera sorpresa: la presència d’una drag-queen local que va deixar tothom entusiasmat.

Comparticions