El cicle de concerts Intrús. Jazz pel forat del pany va tancar la seva sisena edició el passat diumenge 22 d’octubre a les Golfes de Cal Prats de Perafita.
En aquesta edició, que va començar el 2 de setembre a Sant Martí d’Albars, han tingut lloc 10 concerts en 10 espais patrimonials de 10 municipis del Lluçanès, concentrats en 8 caps de setmana i hi han assistit unes 600 persones de públic.
La proposta musical ha combinat diferents instruments i gèneres dins de l’ampli ventall de músiques properes al jazz i ha comptat amb la inclusió d’altres disciplines artístiques com la dansa i la poesia, per tal d’oferir un ventall divers de propostes per a tots els públics. Hem pogut gaudir de grups grans, en format quintet, com el projecte APOLOGIA de la trombonista Alba Pujals, o el projecte Zinc, de Marina Vallet, hem pogut sentir instruments solistes que encara no havíem vist en cap edició de l’Intrús, com el flabiol de JazzCat i la flauta travessera de María Gil, sense oblidar la veu, protagonista en molts dels concerts d’aquesta edició, especialment amb el grup 4GAMI que ens va oferir una actuació íntegrament a capella.
Pel que fa al patrimoni arquitectònic, aquest any hem pogut descobrir racons molt especials del Lluçanès, que normalment estan tancats al públic, gràcies a la generositat dels propietaris, que cedeixen aquests espais gratuïtament: la Torre del Baró de la Blava, el Castell d’Olost, l’església de Sant Martí de Sobremunt, l’Ermita de Santa Magdalena de Sant Feliu Sasserra, Cal Soler de Prats de Lluçanès; hem pogut inaugurar un edifici que passarà a formar part dels equipaments culturals de Perafita, com és Cal Prats, alhora que hem pogut redescobrir espais públics com places, parcs i jardins plens d’història.
A més, s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de productors i elaboradors del Lluçanès Lluçanès a taula, que ha permès sortejar un lot de productes locals del Lluçanès a cada concert.
El cicle Intrús. Jazz pel forat del pany, iniciativa del Consorci del Lluçanès i organitzat per l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, ha estat possible gràcies a una subvenció concedida per la Diputació de Barcelona i a l’aportació econòmica i logística dels ajuntaments participants.