Onze joves del Lluçanès han participat al curs intensiu i en línia per formar monitors i monitores de lleure infantil i juvenil,  organitzat des de Lluçanès Jove i el Consorci del Lluçanès. El curs ha estat subvencionat una part pel Consorci i ha estat impartit per la cooperativa Dinàmics.

Durant la Setmana Santa, joves de diferents pobles (Lluçà, Olost, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra) han fet la part lectiva del curs, desenvolupat de manera telemàtica, a través de videoconferències, una aula virtual i activitats d’avaluació. Després de passar aquesta fase, els queda fer la part pràctica per acabar de superar el curs i obtenir el Diploma i Carnet de Monitor/a d’Activitats d’Educació en el Lleure Infantil i Juvenil, titulació oficial expedida per la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

De moment, els i les participants han fet una valoració de com ha anat el curs en línia. Destaquen sobretot la qualitat de l’equip de professionals, la seva disponibilitat per resoldre dubtes i altres qüestions, i la pròpia utilitat del que han après al llarg del curs. En general, malgrat el format telemàtic, a causa de la situació de pandèmia, es pot afirmar que el grup de joves ha vist satisfetes les seves expectatives. De fet, aquest format, i la flexibilitat a l’hora de connectar-se a les sessions i entregar les tasques ha estat un punt fort a favor d’un curs intensiu que els ha fet treballar de valent.

Esperem que aquests onze joves lluçanencs i lluçanenques acabin el curs fent les pràctiques en alguna entitat, casal de vacances, o activitat relacionada amb el món del lleure en el nostre territori. Alguns d’ells ja sabem que les faran a l’Esplai Paff, de Prats de Lluçanès, o al Casal d’Olost, per exemple.

Comparticions