El proper diumenge 2 de setembre s’ha organitzat una jornada d’observació d’aus migratòries. Una iniciativa de la plataforma Lluçanès Viu amb la col·laboració del Consorci del Lluçanès, per tal d’agrair la bona rebuda i assistència que hi ha a les sortides guiades mensuals dels Ocells del Lluçanès.

Entrem en dates bones per observar aus rapinyaires que passen pel Lluçanès fent la seva anual ruta migratòria des de les zones de cria d’Europa cap a l’Àfrica, lloc  on passaran l’hivern.

Us proposem una jornada oberta i continuada (sense inscripció prèvia) de caràcter familiar, distès i al màxim de distret possible a dalt de Els Munts (Sant Agustí de Lluçanès), un mirador natural sobre la vall del Ter i el Lluçanès. És un bon punt on intentar observar rapinyaires i altres ocells en migració.

És interessant portar aparells d’observació ja sigui prismàtics, telescopi o càmera, barret, així com crema solar, menjar i aigua, i si teniu alguna “sombrilla” també anirà bé. Qui es vulgui portar dinar hi ha una zona de taules a l’ombra dels arbres que és ideal.

Serà una jornada oberta on tothom qui vulgui pot venir des de les 8h del matí fins a les 16h de la tarda:

  • A les 8h del matí és idoni per veure ocells de la zona o migradors petits i de 11h a 16h és un horari més bo per rapinyaires.

Com diem a totes les sortides: no prometem res! Però si ho compartim, segur que valdrà la pena!

Us esperem!!

 

Comparticions