Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

JF Trio


Diumenge 4 de setembre
12 del migdia
Masia La Vila de Llanars

El pianista, teclista i compositor de Manresa Jofre Fité presenta el seu primer treball a trio, anomenat DOTZE.

DOTZE és una reflexió, a través de la música, poesia i il·lustració, sobre el pas del temps, d’allò que ens sembla cíclic però que és nou cada vegada que ho vivim. El trio, completat per Carla González (contrabaix i sintetitzador) i Pau Gurpegui (bateria i pad), explora sonoritats acústiques i electròniques i una gran diversitat d’estils. Així, els temes passen pel pop, la rumba, l’havanera, el drum’n’bass o fins i tot el punk, però mai oblidant les arrels del trio: la seva formació jazzística.

DOTZE ofereix un viatge per diferents sensacions al llarg de tot un any. Està pensat com un cercle en què cada més té un oposat (Gener/Juliol, Febrer/Agost, Març/Setembre…).

Cada parella d’aquests temes oposats està enregistrada amb formacions diferents, que inclouen guitarra, flauta, una secció de vents metall i fins i tot un ensemble sinfònic. Això ofereix moltes possibilitats a l’hora de fer un concert en directe, ja que es pot fer només amb el trio base, o amb convidats.

El treball es plasmarà en un llibre/disc que inclourà aquests dotze composicions, així com dotze il·lustracions d’Irene Solé i Cecília Coca, que jugaran amb el contrast entre els colors oposats del cercle cromàtic, i dotze poemes de Pol Pagès.

JF Trio ha guanyat el concurs organitzat pel Fara Music Festival d’Itàlia. Aquest premi permetrà al grup gravar un segon disc al Tube Recording Studio amb la producció executiva d’EMME Produzioni Musicali i Vailog.

Fitxa artística:

Jofre Fité Benítez: piano, sintetitzador

Carla González: contrabaix, sintetitzador

Pau Gurpegui Gelices: bateria, electrònica


Espai Patrimonial


MASIA LA VILA DE LLANARS

Situada prop de l’església de Sant Andreu de Llanars, és una masia de grans dimensions. Està formada de planta baixa, primer pis i golfes, i coronada amb una teulada de doble vessant amb aigües a la façana principal i posterior. Destaca un portal d’arc rebaixat adovellat amb carreus bisellats a la planta baixa, una finestra d’imponents dimensions emmarcada amb pedra bisellada i ampit de pedra just a sobre.

Història: La Vila de Llanars es troba documentada des de 1167, com a feudataris del monestir de Lluçà, on pagaven impostos. Torna a aparèixer documentada en una llista dels caps de casa súbdits del monestir de Lluçà del 22 de novembre de 1406, on hi surt Jaume Vila de Llanars.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions