Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Sans/Kamaguchi/Padrós


Dissabte 10 d’octubre
12:30 del migdia
Santa Llúcia, Sobremunt

El grup es presenta en el format de trio amb la bateria de l’Ivo Sans, el contrabaix del Masa Kamaguchi i la trompeta a càrrec d’en Pol Padrós.

Si la música jazz té una característica, és la d’estar en constant evolució desde el seu origen fins a l’actualitat. D’això tracta aquesta música, on present és el “tot” i les veus individuals són les que la interpreten l’”avui”.

El trio interpreta una selecció d’standards de jazz sota la personal i intransferible mirada dels tres intèrprets que formen la banda. Els tres músics juguen explorant terrenys coneguts i terrenys per explorar.

Ivó Sans – bateria
Masa Kamaguchi – contrabaix
Pol Padrós – trompeta

Espai Patrimonial


Santa Llúcia (SOBREMUNT)

Santa Llúcia de Sobremunt es troba situada en un punt elevat del municipi dominant una àmplia panoràmica de la Plana de Vic i els Pirineus. Tot i tenir orígens romànics, la construcció de l’església actual data del segle XVIII. Destaca un ampli atri adossat a la façana oest amb dues grans obertures d’arc de mig punt. El portal d’accés presenta la data de 1720, inscrita a la doble llinda; i damunt es pot observar un carreu gòtic amb escenes esculturades en baix relleu de la crucifixió.

Història: L’ermita de Santa Llúcia, dedicada, inicialment a Santa Llúcia i a Santa Quitèria, no apareix documentada fins l’any 1370 (s.XIV); les restes romàniques que es troben a la base del temple, però indiquen que, o bé la capella existia de molt abans o bé podria haver existit en aquest indret una torre militar de vigilància. L’advocació a Santa Quitèria desaparegué en temps moderns, quedant Santa Llúcia, advocada de la vista, com a única patrona. Era antigament coneguda com a Santa Llúcia de Dalt en contraposició amb Santa Llúcia de Baix, situada a Taradell, la qual centrava la devoció del sector sud de la Plana de Vic.

Agraiments:
A la Montse, al Juanjo i a totes les persones de Santa Llúcia.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions