El diumenge 15 d’abril, 4  colles caramellaires del Lluçanès es van aplegar per participar en la Trobada de Caramellaires, celebrada per desè any consecutiu al Santuari dels Munts.

La obertura i presentació de l’acte va córrer a càrrec de Josep Maria Masramon, alcalde de Sant Boi de Lluçanès. Les colles participants van passar a interpretar les diferents cançons; en primer lloc la Coral Noves Veus d’Olost, seguits dels Cantadors d’Oristà, el Cor del Grau i el Cor de La Torre. Van tancar el repertori de colles individuals, el grup d’infants i joves del Lluçanès que van interpretar Abril, maig i juny.

Enguany i com a novetat, els cantadors i cantadores de les diferents colles es van aplegar per cantar de forma conjunta La Sardana del Lluçanès, composada per Ovidi Cobacho com a tribut i mostra d’afecte al Lluçanès. Per tal de poder cantar-la en aquesta ocasió, les diferents corals han realitzat varis assajos conjuntament, amb Carme Fernández a la direcció.

Seguidament es va realitzar l’homenatge a la Coral del Lluçanès. Ramon Arboix, membre de la Coral del Lluçanès, després de demanar un minut de silenci pels membres difunts de la coral, va donar pas a la lectura del document  notarial i posterior signatura, en el qual es cedia l’arxiu i la senyera de la coral a l’Ajuntament de Sant Agustí del Lluçanès, per tal de garantir-ne la conservació.  No hi van faltar els agraïments, en aquest cas per a dues peces claus en la fundació de la coral, Josepa Font (Pepi) de Prats de Lluçanès, i Ramona Cornellas de Sant Bartomeu del Grau, així també com a la Pilar, senyora de Santiago Arboix.

L’acte es va cloure cantant per part de tots els assistents Els segadors, emotivament, en el santuari ple de gom a gom. Tot seguit, als cantaires i als seus acompanyants se’ls va oferir un refrigeri a la sortida del Santuari.

La trobada es realitza gràcies a l’aportació desinteressada de les diferents colles de cantaires que hi participen i amb la col·laboració del Consorci del Lluçanès.


La sardana del Lluçanès, composada per Ovidi Cobacho, cantada conjuntament per totes les corals del Lluçanès:
Comparticions