Aquest dijous 2 de juny, la plaça de l’Església de Perafita va acollir la gran festa de tancament del projecte CUEME al Lluçanès del curs 2021-2022. Un acte de cohesió que va aplegar els i les joves cooperativistes, la comunitat educativa, les famílies, les persones representants de les ONG i alcaldies i regidories dels diversos ajuntament del Lluçanès.

L’acte de cloenda posa punt i final al projecte cooperatiu del Lluçanès d’enguany. Després d’unes paraules de benvinguda per part del regidor d’Educació de Perafita, Josep Sala, els socis i sòcies de les 7 cooperatives van fer balanç i van exposar a les més de 250 persones assistents els aprenentatges de les diferents fases del projecte.

Hi van participar els infants de les set cooperatives escolars del Lluçanès, “Artem” de l’escola Lluçanès de Prats de Lluçanès; “EcoCrafts” de l’escola Fedac de Prats de Lluçanès; “Cracs” de l’escola Terra Nostra d’Olost, “Àgils pel planeta” de l’escola la Forja d’Alpens, “Coopaurora” de l’escola Aurora de Sant Boi de Lluçanès, “Coopheurom” de l’escola Heurom de Perafita, i “Gafarronaires” de l’escola Gafarró de Santa Eulàlia de Puig-oriol.

Tot seguit, es va fer el lliurament dels xecs, amb les aportacions de part dels beneficis a les 7 ONG o entitats socials escollides. Osona contra el càncer, amb les delegacions de Prats i Sant Boi, i l’Associació ADFO hi van poder ser presents i van mostrar el seu agraïment als nens i nenes. Representants de les entitats socials escollides que no hi van poder ser-hi van recollir el xec i en el cas de la Fundació Mona, van ser els mateixos nens i nenes que van llegir una carta amb les paraules d’agraÏment de l’entitat.

A continuació, es va fer el lliurament de diplomes per part de les regidories d’Educació i Promoció econòmica dels ajuntaments en reconeixement a la feina feta. La cloenda va anar a càrrec del president del Consorci del Lluçanès, Marc Sucarrats i del president adjunt de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la, Marc Verdaguer. Es van mostrar molt agraides

L’acte va cloure amb una fotografia conjunta, música i el llançament de confeti que va omplir l’ambient de diversió i emoció.

Des del Consorci del Lluçanès donem l’enhorabona als i a les joves cooperativistes i a les seves mestres i tutores per la implicació i entusiasme en el projecte.

Comparticions