El passat cap de setmana del 6 i 7 d’abril, el Lluçanès com a destinació turística i gastronòmica, ha estat present a la Festa Alicia’t al Mon Sant Benet. La festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona que va celebrar un programa amb més de 50 activitats per a nens i nenes, famílies i aficionats a la gastronomia.

Durant el cap de setmana, unes 150 persones es van acostar a l’estand del Lluçanès ubicat a la Plaça de les instal·lacions de la festa Alicia’t, interessades en els productes de la terra i  la gastronomia, principalment però també amb les activitats de natura i turisme actiu del territori així com, activitats concretes per a fer en família. A més de recollir tota aquesta informació, hi va haver representació de productors i elaboradors del territori que oferien el seu producte i donaven a conèixer els productes locals i la qualitat de les elaboracions del Lluçanès sota el paraigües de l’associació de productors i elaboradors, El Lluçanès a Taula.

Així els productors que hi van assistir van ser: Betara, Noir et Blanc, Mas Terricabras, Formatges de Lluçà i el Forn de Cal Pujals.

A més, com a activitat excepcional, el diumenge 7 d’abril a les 11.15h, va tenir lloc l’Aula dels Sabors que va consistir en una sessió jormanda on descobrir i conèixer els projectes turístics i productes agroalimentaris més singulars, com és el cas dels camins de transhumància, la ruta de la llet i la ruta del pa a través d’un tast guiat d’una durada de 60 minuts. Més de 40 persones van participar al tast que portava per nom “El Lluçanès més saborós. La ruta de la llet i la ruta del pa” on es van poder tastar alguns dels millors productes gastronòmics, coneixent paisatges i històries úniques de la mà d’en Ramon Erra, escriptor de Cal Penyora, que va relatar els encants del territori, acompanyat per en Josep Sucarrats, expert gastronòmic i director de la revista CUINA.

Una jornada festiva, plena de gastronomia i de productes locals, que situa de nou el Lluçanès com a destinació turística i gastronòmica reconeguda.

Podeu consultar la galeria de fotos de la Fira Alicia’t i Aula dels Sabors

 

Comparticions