El mes de juny van acabar  les caminades en els diferents pobles del Lluçanès adreçades a la gent gran del territori, amb molt bona acollida.

Les caminades ‘El lluçanès cap als 100’ han adaptat el calendari a la situació marcada per la pandèmia. Com que es tracta d’una activitat a l’aire lliure s’ha pogut mantenir, excepte en els mesos d’hivern i sempre tenint en compte a la normativa. S’han realitzat un total de 37 caminades, repartides entre 7 pobles del Lluçanès: Alpens, La Torre, Oristà, Prats de Lluçanès, Sant Agustí, Sant Feliu Sasserra i Sobremunt, amb un total de 75 participants.

En totes elles s’ha comptat amb l’acompanyament d’una monitora que ha dirigit la sessió d’escalfament inicial,  d’estiraments al finalitzar, i com a referent per a iniciar o perfeccionar la pràctica de la marxa nòrdica, una tècnica per millorar la força muscular, el sistema cardiovascular, la coordinació i la mobilitat. També s’ha ofert l’opció als participants de provar els bastons de marxa nòrdica al llarg de l’activitat gràcies al servei de préstec del Consorci.

L’objectiu per a la propera temporada és iniciar de nou les caminades entre setembre i octubre, arribant també a més pobles del Lluçanès i confiant que puguin celebrar-se sortides i activitats de forma conjunta entre les diferents poblacions i, poc a poc retornar a l’activitat anterior aturada en l’inici de la pandèmia.

El projecte ‘El Lluçanès cap als 100’ es desenvolupa gràcies a la coordinació del Consorci del Lluçanès (dinamitzadora de Gent gran i tècnica d’Esports) i el SAIAR Bonasort, amb la col·laboració dels Ajuntaments del Lluçanès i el suport de Diputació de Barcelona.

Comparticions