Balanç molt positiu de l’experiència viscuda dels alumnes de la Cooperativa El Racó del Lluçanès.

El projecte CuEmE fomenta la Cultura Emprenedora a les Escoles, les competències educatives clau i els valors de la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat. És, doncs, un projecte amb caràcter innovador i arrelat al context local i l’entorn.

Durant el vigent curs escolar, els alumnes de 5è i 6è de la l’Escola del Lluçanès, han creat i gestionat una cooperativa, un procés basat en la constitució de la cooperativa, el disseny i imatge corporativa, la producció i el finançament, la venda en un mercat local i la obtenció d’uns resultats. Al mateix temps, ha estat un aprenentatge en la resolució de problemes, presa de decisions de manera democràtica i en el desenvolupament de competències i habilitats empresarials. Alguns dels tallers que s’han impartit gràcies a la participació desinteressada de diversos professionals del Lluçanès, són els de finançament, màrqueting, logotip, entre d’altres.

Una altra de les vivències dels alumnes de la cooperativa ha estat la participació a la I trobada de cooperatives d’Osona celebrada el proppassat 8 de maig on els va permetre posar en pràctica les competències comunicatives adquirides i compartir la seva experiència amb altres nens i nenes d’altres cooperatives.

L’acte de cloenda d’ahir dimecres al vespre, posa punt i final al projecte cooperatiu del Lluçanès d’enguany. Pares i mares dels alumnes de la cooperativa El Racó del Lluçanès van poder veure com es reconeixia el treball i l’esforç realitzat per part de tot l ‘alumnat i al gest inèdit del donatiu dels 350 euros (100% dels beneficis recaptats) fruit de la venda dels productes al mercat setmanal de Prats de Lluçanès el 14 de maig, a la Fundació Play & Train (projecte Play & Surf), dedicada a facilitar a persones amb discapacitat i a les seves famílies, l’aprenentatge i la formació d’activitats esportives.

Amb el nou curs escolar 2017-2018, se sumaran al projecte Cueme les escoles de FEDAC de Prats de Lluçanès i l’escola Terra Nostra d’Olost. És, per tant, un projecte estratègic pel Lluçanès, on s’hi impliquen la comunitat educativa, les administracions i els agents socials del territori.

Des del Consorci del Lluçanès i des de l’Ajuntament de Prats donem l’enhorabona a la Cooperativa el Racó del Lluçanès i a l’escola, per la seva implicació en el projecte. Tot un exemple a seguir!

Comparticions