El “Passegem Junts” promou l’intercanvi intergeneracional entre els nens i nenes de les escoles del Lluçanès amb la gent gran del territori. L’objectiu és intercanviar experiències i coneixements de mà dels experts i els millors coneixedors, la gent gran dels pobles del Lluçanès.

La primera sortida es va realitzar a Prats de Lluçanès amb l’escola FEDAC Prats, el 28 de setembre, en commemoració del Dia Europeu de l’Esport on es va parlar d’esport i salut. Iniciada la primavera es van realitzar dos passejades: el 10 de maig a Alpens, on ens van explicar els noms de les cases d’ara i d’abans, i el 25 de maig a Oristà on el tema va ser l’aigua.

El juny va estar a ple de passejades: el 6 de juny a Santa Eulàlia de Puig-oriol on es va parlar dels oficis tradicionals, al mateix dia també a Perafita es van observar i van poder conèixer més a fons les orenetes, el 12 de juny a Sant Boi de Lluçanès es va fer una visita guiada a la depuradora i el 18 de juny a Sant Bartomeu del Grau es va parlar sobre les màquines d’ara i d’abans.

En total han participat en el projecte 526 persones del Lluçanès de 7 municipis diferents, tractant temes diversos i compartint una passejada per intercanviar vivències i enriquir les relacions entre gent gran i nens i nenes del Lluçanès. Aquest projecte és possible gràcies al Consorci del Lluçanès, als Ajuntaments, a les escoles i a la col·laboració de la gent gran.

Comparticions