Del 5 al 7 de juliol es va portar a terme la 3a edició del curs “Introducció a les principals tecnologies d’elaboració de formatges al Lluçanès” en el marc de la Universitat d’Estiu de la UVic-UCC.

La formació de 16 hores en total es va realitzar a les noves instal·lacions de la formatgeria col·lectiva del Lluçanès d’Alpens. El curs va comptar amb 12 participants amb interès per iniciar-se en el món de l’elaboració de formatges, ja sigui per objectius de caire professional, o bé a nivell d’aficionat.

El conjunt de les sessions van combinar la teoria amb la pràctica des de l’inici, assegurant així la cohesió dels continguts aportats. Inicialment, es van donar a conèixer el flux i el maneig dels ingredients essencials per a la preparació de formatges. Seguidament, es van posar en pràctica les principals tecnologies d’elaboració de formatges com la quallada làctica, la quallada enzimàtica i el recuit com a producte fresc. L’últim dia, es va visitar la formatgeria Formatges de Lluçà, inclosa dins la Ruta de la Llet del Lluçanès. En aquesta sortida es va poder visitar la granja de cabres, l’obrador de formatges amb un tast final de formatges com a clausura del curs.

El Lluçanès es consolida com a referent de la formació en l’àmbit de formatgeria. Enguany s’ha inaugurat la formatgeria col·lectiva del Lluçanès coincidint amb l’inici de la 7a edició del curs d’especialització en elaboració de formatges artesans amb certificat propi expedit per la UVic-UCC. La formatgeria col·lectiva inclou un obrador comunitari per acollir persones emprenedores que vulguin aprendre la professió i fer-hi les proves puguin disposar de la maquinària necessària.

El curs ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alpens, la Diputació  de Barcelona i l’empresa Lactotex.

Comparticions