La jornada celebrada el passat 29 de juny a Sta. Creu de Jutglar, va acollir una trentena de persones representant a empreses i emprenedors, càrrecs electes i personal tècnic dels ens locals del Lluçanès.

El matinal va començar amb una xerrada -col·loqui a càrrec de Jordi Puigdellivol, consultor de Sherpa enfocada a la col·laboració a tots els nivells; seguidament, la tècnica de teixit productiu de la Diputació de Barcelona, Montserrat Rico, va presentar el Pla de modernització dels PAE de la demarcació de Barcelona dotat amb 30 M/€, la convocatòria del qual sortirà en breu i ajudarà als ens locals a millorar-ne la qualitat finançant inversions d’alt impacte que permetin transformar-los i, en conseqüència, augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball.

Durant l’esmorzar networking, els assistents varen poder fer acció comercial entre ells i definir el seu projecte empresarial amb 3 idees força.

La dinàmica de treball basada amb la tècnica «World Café», es va desenvolupar a la darrera part de la jornada i va consistir en converses entorn de 4 temes estratègics pel Lluçanès. De manera que tots els participants varen passar per cadascuna de les taules de treball per conversar, plantejant reptes i necessitats del territori i aportant propostes de millora en 4 àmbits concrets:

taula 1: teixit empresarial i promoció econòmica- taula 2: Polígons Activitat Econòmica- taula 3: Col·laboracions i cooperació. Així, algunes de les idees que varen sorgir reforcen la necessitat de disposar d’una base de dades d’empreses pública, de generar associacionisme empresarial, seguir impulsant jornades d’intercanvi d’experiències i networking empresarial, crear espais de trobada i de treball pels emprenedors (vivers d’empresa i coworking), apostar per la millora dels PAE del Lluçanès per fer-los més competititus a partir de definir una estratègia conjunta, treballar per fer aflorar les oportunitats de col·laboració empresarial superant les pors i teixint aliances.

El resum executiu amb el recull de les conclusions de cada taula, estarà disponible a la web del Consorci del Lluçanès en el decurs dels propers dies. Esperem que us sigui d’interès i utilitat.

 

 

 

 

 

Comparticions