15 persones  han participat en la formació i n’han fet una valoració molt positiva.

Aquest mes d’abril s’han portat a terme, per primera vegada al Lluçanès, dos cursos en l’àmbit forestal: un curs de manteniment de la serra mecànica, trossejat bàsic i tala d’arbres fins a 380 mm de diàmetre i un curs de conducció de tractor forestal, impartits pel Centre de Formació Forestal Especialitzada.

S’han realitzat als espais exteriors i forestals de la Finca El Teixell a Olost, membre de l’Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès. Els cursos s’han impartit en el marc del projecte “Impuls per a unes transicions d’èxit al Lluçanès” dirigits, principalment a persones joves, a partir de 16 anys amb o sense ESO que actualment no estaven estudiant ni treballant a temps complert.

Del total de 15 inscrits, 8 han participat al primer curs (manteniment de la serra mecànica) dels quals 3 persones de Prats de Lluçanès, 1 d’Oristà, 1 de St. Bartomeu del Grau, 1 d’Alpens i 2 de fora del Lluçanès (Calldetenes i Manresa). Al segon curs (conducció del tractor forestal) 2 persones venien de Prats de Lluçanès, 1 de la Torre d’Oristà, 1 de St. Bartomeu del Grau, 1 de Sta. Maria de Merlès i 2 de fora del Lluçanès (Vic i Calldetenes).

La valoració recollida per part dels participants ha estat molt positiva amb una mitjana de satisfacció general amb la formació d’un 4,4/5.

Els objectius d’aquesta formació eren els de millorar la formació professional de les persones que volen treballar en el món forestal, aportant qualificació, experiència, adquisició de tècniques i metodologies de treball i hàbits en la seguretat laboral i, per altra banda, oferir una proposta formativa a joves a partir de 16 anys que no estan treballant actualment ni tampoc estan cursant cap altra curs formatiu.

A tots els i les alumnes se’ls ha ofert la possibilitat de fer acompanyament, seguiment i orientació cap a noves formacions complementàries en el mateix àmbit o cap a la inserció laboral mitjançant tutories individualitzades.

Des del Consorci del Lluçanès es treballarà per poder seguir oferint possibilitats de formació professionalitzadora adreçades principalment al col·lectiu de persones joves dins de l’àmbit del sector primari, un sector amb possibilitats laborals al nostre territori.

 

 

Comparticions