Durant aquesta setmana, el dimecres i dijous 28 i 29  de novembre, 5 alumnes del Master  l’EMTM – European Master in Tourism Management (www.emtmmaster.net) estan de visita al Lluçanès per conèixer especialment el territori rural i la gent que hi viu i hi treballa i poder compartir de prop les seves experiències. Enguany és el tercer any que ens visiten.

Es tracta d’un màster Erasmus Mundus de la Unió Europea, cursat entre 3 universitats europees: SDU – Southern Denmark University, a Kolding, Dinamarca, FELU – Faculty of Economics a Lujbljana, Slovenia i la Facultat de Turisme, de la Universitat de Girona, qui en son els coordinadors.

El viatge al Lluçanès, s’emmarca dins l’assignatura Cultural Heritage, que és impartida pel professor Dallen J. Timothy, de l’Arizona State,

University, especialista en turisme cultural i turisme transfronterer, que també ha volgut visitar el Lluçanès així com el coordinador del màster. El nostre cas és el què s’assimila més a l’Indigenous Tourism, en el sentit de local/ rural.

Des del Consorci del Lluçanès els hem desenvolupat un programa a mida per poder conèixer experiències turístiques com la Ruta del Pa, la Ruta de la Llet, l’Espai de Memòria de Prats de Lluçanès, però també trobades amb persones del territori per entendre El Lluçanès, com una escola, el responsable de l’ABS Lluçanès, la revista la Rella, el festival Cantilafont, Enric Pla com a mestre forjador, i el monestir de Santa Maria de Lluçà. A més de rebre’ls al Consorci mateix per a poder-los presentar el projecte Patrimoni i Turisme del Consorci del Lluçanès i entendre les accions que duem a terme.

Comparticions