Des del Consorci del Lluçanès, en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics i en el marc del Catàleg d’activitats educatives per als centres d’infantil i primària, s’ofereix a les escoles un ventall de recursos educatius, visites i activitats. L’objectiu és posar a disposició dels centres educatius eines per complementar els continguts treballats a les escoles. 

En aquesta ocasió, L’Escola Lluçanès ha pogut visitar el Soler de n’Hug amb els alumnes de 5è i 6è en el marc de la  Ruta de la llet. Aquest mateix mes, l’escola FEDAC de Prats de Lluçanès també realitzarà la visita amb els alumnes d’infantil. A través d’aquestes visites els alumnes poden viure de primera mà l’ofici de la pagesia i tota la feina vinculada al cultiu i obtenció de productes de qualitat, del camp a la taula. La granja de Betara i Formatges de Lluçà són dues de les explotacions que també s’han pogut visitar en altres ocasions.

En el cas de la Ruta del Pa l’activitat ha consistit en rebre la visita a l’aula de Mas Terricabras. En aquest cas, els alumnes de 1r i 2n de l’Escola Lluçanès han conegut les diferents tasques a pagès amb un recorregut mitjançant imatges al llarg de l’any. En concret, han explicat el cicle del cultiu del blat forment, una varietat recuperada de blat al Lluçanès. S’han portat a l’aula diferents tipus de llavors de cereals, han pogut manipular la farina i conèixer la diferència entre els cultius amb varietats convencionals i amb varietats antigues.

Durant el mes de febrer també es va portar a terme la ruta de la tòfona a algunes escoles del Lluçanès. Pròximament, les escoles rebran el nou catàleg amb les propostes pel curs 2022-2023.

Comparticions