La tardor ha començat amb força. A finals de setembre van iniciar-se les caminades de “El Lluçanès cap als 100”,  adreçades a la gent gran del territori.

Aquesta tardor, entre el setembre i el desembre, es preveu realitzar un total de 24 caminades, repartides entre 11 pobles del Lluçanès. Els pobles en els quals es realitzaran són Alpens, La Torre d’Oristà, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Sobremunt. En la majoria d’ells, les caminades seran compartides entre dues o més poblacions, i algunes altres es faran en format conjunt, on podran participar-hi els caminadors i caminadores de tot el Lluçanès:

El passat dimarts 3 d’octubre, es va realitzar la primera caminada conjunta. En aquesta ocasió, la caminada es va iniciar a Lluçà, amb un recorregut d’uns 8,5 quilòmetres, passant per la “Bauma dels bous” i acabant al Monestir de Lluçà. Van participar-hi més de 80 persones, bona part d’ells ja habituals en aquestes caminades.

El Consorci del Lluçanès organitza aquesta iniciativa des del 2017 amb l’objectiu de donar continuïtat al projecte i apostant perquè la gent gran consolidi l’hàbit de caminar en el seu entorn més proper. Es compta també amb l’acompanyament d’una monitora dirigint la sessió d’escalfament inicial i d’estiraments al finalitzar, i també com a referent per a aquells que vulguin iniciar-se o perfeccionar la pràctica de la marxa nòrdica: una tècnica per millorar la força muscular, el sistema cardiovascular, la coordinació i la mobilitat. Tanmateix, per tal de promocionar aquesta pràctica entre els que no s’hi han iniciat encara, el Consorci ofereix l’opció que els participants puguin provar els bastons de marxa nòrdica al llarg de l’activitat gràcies al seu servei de préstec.

Les caminades, com en edicions anteriors, es realitzen de forma compartida amb pobles veïns. Així, pot oferir-se un ventall més ampli de caminades amb l’atractiu afegit que es realitzen en indrets propers però no tan habituals o coneguts. A banda, queden pendents dues caminades conjuntes: una el 19 d’octubre a Olost i una altra el 21 de novembre a Sant Agustí de Lluçanès, en les quals poden participar-hi caminaires de tot el Lluçanès.

El proper 16 de novembre, està previst realitzar a Prats un taller de marxa nòrdica, per donar a conèixer la tècnica i perquè aquells que ja hi estan iniciats puguin perfeccionar-la.

Aquest projecte es desenvolupa gràcies a la coordinació del Consorci del Lluçanès (dinamitzadora de Gent gran i tècnica d´esports) i el SAIAR Bonasort, amb la col·laboració dels ajuntaments del Lluçanès i el suport de la Diputació de Barcelona.

Imatges de diverses caminades realitzades a Sant Bartomeu del Grau, Alpens i Oristà.

Comparticions