Un any més, el Lluçanès reprèn les caminades en diferents pobles adreçades a la gent gran del territori. Aquesta primavera, entre el març i el juny, es preveu realitzar un total de 28 caminades, repartides entre 11 pobles del Lluçanès: Alpens, La Torre d’Oristà, Lluçà, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Sobremunt.

El Consorci del Lluçanès organitza aquestes caminades des del 2017 amb l’objectiu de donar continuïtat al projecte apostant perquè la gent gran consolidi l’hàbit de caminar en el seu entorn més proper. En aquesta nova edició es compta també amb l’acompanyament d’una monitora dirigint la sessió d’escalfament inicial i d’estiraments al finalitzar, i com a referent per a aquells que vulguin iniciar-se o perfeccionar en la pràctica de la marxa nòrdica, una tècnica per millorar la força muscular, el sistema cardiovascular, la coordinació i la mobilitat. Tanmateix, per tal de promocionar aquesta pràctica entre els que no s’hi han iniciat encara, el Consorci ofereix l’opció que els participants puguin provar els bastons de marxa nòrdica al llarg de l’activitat gràcies al seu servei de préstec.

Com a novetat, les caminades en els pobles que no s’inicien en el projecte aquest any es realitzaran de forma compartida amb pobles veïns. Així, pot oferir-se un ventall més  ampli de caminades amb l’atractiu afegit que es realitzen en indrets propers però no tan habituals o coneguts. A banda, s’ oferiran també dues caminades conjuntes, una el 25 d’abril a Sant Feliu Sasserra i una altra el 16 de maig a Prats de Lluçanès, en les quals poden participar-hi caminaires de tot el territori.

Aquest projecte es desenvolupa gràcies a la coordinació del Consorci del Lluçanès (dinamitzadora de Gent gran i tècnica d’esports) i el SAIAR Bonasort, amb la col·laboració dels Ajuntaments del Lluçanès i el suport de Diputació de Barcelona.

Aquest dijous, dia 23 de març, ha tingut lloc a Sant Bartomeu del Grau la primera d’aquestes activitats de primavera, després de fer parada el mes de desembre, i hi han participat una vintena de persones entre veïns i veïnes de Sant Bartomeu del Grau, Lluçà – Santa Eulàlia de Puig-oriol i Perafita.

Comparticions