Els 9 ajuntaments riberencs prohibeixen el bany a la Riera de Merlès. La prohibició del bany a la Riera de Merlès per evitar l’afluència massiva de visitants té per objectiu prevenir el contagi de la COVID-19.

La riera de Merles forma part del Pla d’espais d’interès natural aprovat pel Decret 328/1992, de 14 de desembre. És un espai natural protegit, reserva natural parcial, zona especial de conservació (ZEC), zona especial de protecció d’ocells (ZEPA) i és part de la Xarxa Natura. Segons informa la Generalitat, la riera disposa de diferents zones aptes pel bany. Els 9 ajuntaments per als quals transcorre la riera i que han près la decisió de prohibir el bany són Borredà, La Quar, Puig-reig, Sagàs, Sant Jaume de Frontanyà, Santa Maria de Merlès, Gaià, Les Llosses i Lluçà,

En els propers dies, es renovarà la senyalització de la zona i començarà un servei de vigilància rural que, amb el suport els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra, vetllarà pel compliment de la legislació. Els visitants de la zona trobaran una sèrie de mesures que cal complir o en cas contrari, s’exposen a sancions que van de 750 als 3.000€.

La prohibició del bany durant l’estiu 2020 és una actuació que s’emmarca dins les competències municipals en matèria de protecció de la salubritat pública regulada a la Llei 7/1985, de 2 d’abril. A la normativa sectorial, la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària, atribueix als ajuntaments la competència pel control sanitari d’àrees d’activitat fisicoesportiva i d’esbarjo, com és el cas de la la zona de bany a la Riera de Merlès.

Aquestes normes han permès a tots 9 ajuntaments regular el bany a la Riera de Merlès en la part que correspon al seus termes municipals respectius.

Comparticions