El passat dilluns 8 d’abril un total de més de 40 persones van assistir a la presentació del receptari del blat forment del Lluçanès al restaurant Cal Trumfo de la Torre d’Oristà.

El receptari del blat forment ha estat elaborat pel restaurador Isaac Monzó de Cal Trumfo amb la coordinació del Consorci del Lluçanès i amb la col·laboració del projecte Transfer Inn i l’Associació pel desenvolupament rural de la Catalunya Central mitjançant el projecte Gustum .

Aquest està format per 7 receptes elaborades amb blat forment, en forma de farina o escairat amb la idea de donar a conèixer possibilitats dels usos del blat forment a la cuina, sobretot dirigit a altres restauradors del territori i arreu, però també per la població local.

En aquest sentit un total de 10 restaurants del Lluçanès van participar de la presentació, així com els tres productors del territori que actualment cultiven el blat forment (Miquel Rovira, Ramon Soler i Santi Crespi) i el forn de Cal Pujals com a agent actiu de la ruta del pa i dinamitzador del projecte. A més, hi van assistir altres convidats de projectes relacionats amb la gastronomia i la restauració com membres d’Osona Cuina, l’Escola d’Hosteleria d’Osona o el projecte de l’Escairador al Berguedà.

Aquesta va ser una acció emmarcada en la millora de la Ruta del pa, que a més d’oferir visites a tres punts relacionats amb el blat forment (Mas Terricabras, Molí de Puig-oriol i Forn de Cal Pujals) ofereix una llista de forns on comprar pa de blat forment i també una llista de restaurants on tastar plats elaborats amb blat forment i que arran de la presentació del receptari, altres nous restaurants incorporaran. A més també s’hi pot trobar una llista d’allotjaments col·laboradors.

D’aquesta manera, el Lluçanès vol seguir apostant per el reconeixement i la recuperació de varietats antigues, com el blat forment, que el fan singular i promocionar la gastronomia, els productes locals i els seus elaboradors i col·laboradors que fan que el territori aposti per productes amb valor afegit.

El receptari està disponible online.

 

 

Comparticions