El dilluns 24 de setembre a les 10 del matí, a L’Espai de Prats de Lluçanès, es presentarà el Programa de Noves Oportunitats (PNO). Aquest és un programa desenvolupat per entitats socials i centres de formació referents, adreçat als i les joves d’entre 16 i 24 anys que han abandonat prematurament la seva formació i no compten amb cap certificació acadèmica ni professional.

L’objectiu del programa és que els joves assoleixin una certificació i retornin al sistema educatiu per completar la seva formació, afavorint així la seva inserció al mercat laboral amb expectatives d’ocupació de qualitat.

Els requisits per participar al programa són:

– tenir entre 16 i 24 anys

– amb o sense certificat d’ESO

– estar inscrit/da al sistema de Garantia Juvenil (des del Servei d’Ocupació del Lluçanès, t’ajudem a fer-ho!).

El PNO consisteix en unes sessions d’autoconeixement de les pròpies competències i interessos, a través d’activitats lúdiques, esportives, etc. Després d’aquesta primera fase, que dura entre 4 i 6 setmanes, comença una segona fase més individualitzada, on cada participant serà derivat/da a cursos de formació professionalitzadora en l’àmbit que hagi triat (soldadura, peó de granja, perruqueria, neteja, informàtica i xarxes, etc.).

És un programa totalment gratuït, promogut per Garantia Juvenil, coordinat per AMPANS i realitzat per les àrees d’ocupació i formació del Consorci del Lluçanès conjuntament amb l’educadora social del territori.

 

Comparticions