El passat dijous 29 de juny va tenir lloc l’acte de cloenda del projecte d’Envelliment Actiu del Lluçanès a Sobremunt on es van agrupar part dels usuaris dels diferents grups d’activitat que aquest curs han estat en funcionament en diferents poblacions del Lluçanès.

La trobada va aplegar a una quarantena de persones. Va iniciar-se després de reunir a tots els assistents a Sant Boi de Lluçanès per desplaçar-se cap al punt de partida, deixant els cotxes al “terra roig” o al pas de Santa Llúcia per emprendre el camí cap a l’ermita. Un cop allà els assistents van poder esmorzar i seguidament mossèn Felip va oferir una missa a la capella de Santa Llúcia concloent la trobada.

El projecte anomenat “Envelliment Actiu al Lluçanès” va començar ha donar els seus fruits el passat mes d’octubre, moment en el que s’iniciaven els primers grups d’activitat. El projecte, gestat des del Consorci del Lluçanès, té com a objectiu arribar a la gent major de 65 anys i parteix de la idea que a mesura que ens fem grans hem de continuar creixent i desenvolupant les nostres capacitats i potencialitats físiques, relacionals, emotives, lúdiques, formatives, creatives i de relació amb l’entorn. Saber viure per envellir en millors condicions.

Amb aquest projecte s’aposta per la prevenció i la promoció de l’autonomia de les persones grans, canviant la concepció de que la vellesa implica passivitat, dependència i discriminació, i atorgant valor a l’acció, la participació i la formació. La proposta ofereix sessions d’activitat tan per exercitar la part mental com la part més física, així com també algunes sessions formatives. Actualment estan en funcionament 7 grups,  a Alpens, Oristà, Sant Agustí, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí de Sobremunt, Sant Boi de Lluçanès i Santa Eulalia de Puig-oriol (Lluçà), essent la majoria de nova formació. L’acollida ha estat bona i per això s’espera repetir l’experiència de cara a tardor.

Comparticions