Durant els mesos d’abril, maig, juny i juliol del 2018 es realitzaran les visites guiades de la Ruta del Pa al Lluçanès. Es tracta de visites agroalimentàries programades amb guia acompanyant inclòs, per tal de conèixer un pagès a Oristà que conrea un blat antic (el blat forment), el funcionament d’un antic molí fariner (el molí de Puig-oriol) i l’elaboració del pa artesanal, cuit amb pa de llenya, com el d’abans a Sant Boi de Lluçanès!

El Lluçanès s’escapa de les presses i del ritme actual on tot passa ràpidament: menjar, hàbits i entorn. Avui hi ha un gran nombre de forns i forners que fan el pa seguint un procés artesanal per obtenir un producte de qualitat. Per elaborar un bon pa doncs, cal tenir en compte el seu procés d’elaboració i també la seva matèria primera. Gràcies a la paciència d’alguns pagesos del territori i a la curiositat dels forners, al Lluçanès s’ha recuperat el blat forment, una varietat antiga que permet recuperar l’aroma i el gust del pa d’abans. Un pa curós amb la terra ja que es cultiva als camps del Lluçanès i per tant és de km0 i curós en el seu procés d’elaboració ja que es respecten els ritmes de la fermentació.

No et perdis aquesta experiència!

Les visites guiades es realitzaran amb un mínim de 6 persones

Dates de visita

Visites programades amb guia acompanyant:
21-22 abril / 5-6 maig  /19-20 maig / 2-3 juny
16-17 juny /30-1 juliol / 14-15 juliol

Preus:

10€ adults
5€ nens (2-10 anys)

A tenir en compte!

01. És imprescindible fer una reserva prèvia. Podeu fer la vostra reserva a través d’aquest formulari.

02. La ruta comprèn 3 punts de visita en diferents municipis del Lluçanès, iniciant la ruta a la finca del pagès, seguint per el molí fariner i acabant al forn de pa.

03. Entre punt i punt de visita, s’ha de fer un desplaçament en vehicle propi d’uns 20min (total 40km)

04. El temps aproximat per a realitzar la Ruta del Pa és de 4h.

05. Època recomanada de visita: de finals d’abril a juliol.

.

+ Informació:

Telèfon: 93 888 00 50
Web: http://www.turisme.llucanes.cat/turisme/tur/route/19/Rutadelpa
Correu: turisme@consorci.llucanes.cat

Comparticions