Prop de 200 persones van assistir a les jornades de recreació històrica a Puig Ciutat (Oristà), el passat cap de setmana 28 i 29 de maig.

Tot un cap de setmana ple d’activitats que van permetre acostar als visitants a la vida al poblat romà: com vivien les famílies, quines activitats s’hi desenvolupaven, com s’organitzava l’exèrcit, etc. 

Les visites teatralitzades del dissabte i diumenge al matí van anar acompanyades per l’arqueòloga Àngels Pujol i un oficial romà, que mitjançant un recorregut per diferents punts del jaciment van permetre conèixer com es vivia a Puig Ciutat just abans de ser atacat i destruït per les tropes romanes de Juli Cèsar: vestimenta, armament, organització dels soldats, utensilis, sistemes de missatgeria, tècniques d’atac, la muralla..i es va poder viure la recreació de la batalla final.

La visita teatralitzada va culminar amb un tastet de productes a base de receptes romanes: pa d’espelta integral i ecològica amb formatge i garum (salsa feta a base d’anxova), farinetes de guixera (pulmentum), amb cansalada, botifarra, alls, oli d’oliva, farina d’almortes, barreja d’espècies ras el hanout, ou dur, amb salsa amb menta, i vi calent amb espècies.

Els tallers que es van desenvolupar dissabte a la tarda, van aconseguir de forma experimental, apropar als visitants familiars a la forma de vida del campament, amb multitud d’elements i components reproduïts i recreats dels originals trobats en diferents jaciments d’origen romà.

D’aquesta manera petits i grans van poder provar i participar en les maniobres que feia l’exèrcit, tècniques d’atac i defensa, jocs, instruments militars, armadures, l’organització del campament (les tendes), atuells i elements d’intendència, missatgeria i escriptura, o un taller d’escriptura ibèrica. Els integrants dels grups de recreació històrica Evocati Apri Scipioni, Iber Calafell i Socii Romanus van dinamitzar les activitats i van realitzar demostracions.

El cap de setmana de recreació històrica a Puig Ciutat va comptar amb el suport del la Diputació de Barcelona, l’ajuntament d’Oristà i el Consorci del Lluçanès.

Comparticions