Amb motiu del 25-N, Dia Internacional per a l’Erradicació de la violència vers les Dones, els municipis del Lluçanès s’han implicat en reivindicar el rebuig a les violències masclistes.

S’han il·luminat les façanes dels ajuntaments de color lila durant la tarda i nit del 25N com a acte simbòlic per expressar el rebuig a les violències contra les dones. També s’han penjat pancartes als balcons i els municipis s’han sumat a la lectura del manifest unitari.

A més, cada poble ha celebrat durant tota la setmana passada les seves activitats pròpies: tallers de defensa personal i ceràmica a Prats de Lluçanès i Olost, de ioga a Sobremunt, de decoració de Nadal a Sant Bartomeu del Grau i d’art a Lluçà, així com lectures de poesia a Alpens, actuacions musicals i teatre reivindicatiu a Sant Feliu Sasserra i pintada d’un mural contra la violència masclista a Perafita, entre moltes altres activitats.

Com és habitual, un dels actes més presents al territori ha estat el taller d’elaboració d’espelmes, dinamitzat des de l’àrea de Gent gran del Consorci en el marc dels grups d’Envelliment actiu però oberts a tota la població i també l’encesa d’espelmes en record a les víctimes de feminicidis davant dels ajuntaments o a les finestres de les cases.

Des del Consorci del Lluçanès, durant tot el novembre s’han ofert tallers de narració de contes i literatura coeducativa a totes les escoles del territori, així com la formació ‘Construïm espais segurs. La prevenció de les violències sexuals a les EMMA’ dirigida al claustre de l’EMAL i personal tècnic.

A continuació, podeu veure un recull d’imatges de la jornada.

.

.

Activitats

Comparticions