El divendres 31 de juliol va finalitzar el programa Estiu Inquiet, un programa d’activitats d’oci educatiu, esportiu i saludable per a joves a partir de 12 anys del Lluçanès.

Enguany s’han portat a terme activitats de matins, durant tot el mes de juliol, a 3 municipis. A Olost les activitats estaven centrades en l’àmbit esportiu (han realitzats triatló, pàdel, parkour, orientació, etc) i sota el nom de Gim Jove van participar-hi 38 joves de diferents municipis en grups de convivència estables de 10 participants i un monitor/a com a mesura de protecció pel Covid-19.

A St. Bartomeu del Grau, el programa s’ha anomenat Fun Jove i ha comptat amb un total de 7 participants realitzant activitats d’oci de tot tipus com pintura, esports, cuina freda, manualitats, etc. El mateix s’ha portat a terme a St. Feliu Sasserra. En aquest municipi al Fun Jove hi ha participat 7 joves.

A més, com a activitats de tardes s’ha realitzat un Taller d’escalada al municipi de Sobremunt tots els dilluns de juliol el qual va tenir una molt bona acollida amb la participació de 7 joves de diferents municipis del Lluçanès.

El darrer dia es van fer arribar enquestes a les famílies i als participants per conèixer el seu grau de satisfacció i en general comparteixen l’opinió que n’estan satisfets tot i les limitacions d’estar en grups separats degut a al influència del covid-19.

El programa Estiu Inquiet d’enguany era ampli i variat per aconseguir que els joves del Lluçanès tinguessin una oferta rica i ben repartida pel territori del Lluçanès. En total han participat del programa Estiu Inquiet un total de 60 joves en els programes continuats al llarg del juliol i 50 persones de l’activitat de teatre que es va realitzar a Sant Feliu Sasserra amb l’espectacle Les Kelly’s Influencers (els drets de les dones en clau d’humor).

Enguany ha calgut adaptar-se a les circumstàncies i protocols marcats, tot i així s’ha pogut realitzar les activitats amb èxit i amb un entorn segur i adaptat.

El projecte s’ha conduït des de les àrees d’educació i esports del Consorci del Lluçanès, Joventut del Lluçanès i amb dels Serveis Socials i s’emmarca dins el pla territorial Lluçanès Territori Educador 2018-2020 i Educació 360.

Comparticions