Divendres, 27 de juliol, trenta-dos joves des de 12 i fins a 16 anys van participar a la jornada recreativa a Campdevànol, l’activitat que posava punt i final a l’exitós programa d’activitats de lleure educatiu, esportiu i saludable al Lluçanès que s’ha estrenat aquest juliol com a prova pilot.

Durant tot el mes de juliol s’han portat a terme en paral·lel, dins el programa Estiu Inquiet, activats esportives a Olost i Sant Boi de Lluçanès i audiovisuals a St. Feliu Sasserra. Amb una participació total de 78 joves a les activitats, amb 9 monitors i monitores al capdavant de les activitats i 4 tècnics/ques en la coordinació. Tots els participants i les seves famílies han valorat molt bé la proposta i demanen continuïtat per l’estiu 2019. Un dels aspectes més ben valorats és la cohesió dels grups i el bon ambient entre els joves i entre els joves i els monitors. La mobilitat dels joves d’un municipi a un altre ha permès enfortir i crear noves relacions entre joves de diferents municipis.

Les activitats esportives han estat molt diverses: escalada, parkour, piscina, sortides amb BTT, activitats dirigides (aquagim, bodypump, ….), acroesport, tennis platja… sempre activitats a l’aire lliure i adaptades a l’edat i condicions dels participants. Pel que fa al taller d’audiovisuals i tècnic de so els i les joves van enregistrar imatges que després van editar en programes específics creant un petit clip de l’estiu a Sant Feliu Sasserra. En una segona part van aprendre el funcionament dels equips de so i llum. El darrer dia de les activitats tots i totes els participants van rebre un certificat de participació.

Estiu Inquiet neix arran de la necessitat de dotar de recursos d’oci educatiu i saludable durant l’estiu als joves i a les famílies del Lluçanès, ja que hi havia una mancança d’activitats adreçades a aquest col·lectiu. Els principals objectius del projecte eren promoure unes rutines horàries durant el juliol, promoure la cohesió social entre joves de tot el territori, transmetre l’estima, el respecte, la conservació i l’interès pel municipi i pel territori i transmetre els valors del treball en equip, esforç, companyarisme…

El projecte s’ha conduït des de les àrees d’educació i esports del Consorci del Lluçanès, juntament amb els Serveis Socials i l’àrea joventut de Prats de Lluçanès i s’emmarca dins el pla territorial Lluçanès Territori Educador 2018-2020 i Educació 360.

Segons declaracions d’alguns joves participants a l’Estiu Inquiet “Ha estat un bon invent per moure’ns de casa”

Comparticions