El divendres 26 de juliol va finalitzar el programa Estiu Inquiet, un programa d’activitats d’oci educatiu, esportiu i saludable. Una de les activitats que s’han realitzat ha estat el Gim Jove d’Olost on han realitzat activitats molt diverses i dinàmiques com una triatló, pàdel, parkour, acrobàcies, escalada, activitats dirigides, etc. En total han participat 35 joves del Lluçanès que a l’acabar se sentien molt satisfets amb l’experiència. Així ho demostren amb les opinions que ens han fet arribar a través de l’enquesta de satisfacció que els hi vam passar el darrer dia: “ha estat molt divertit i hem après a fer activitats molt diverses”, també han comentat que “així hem desconnectat dels aparells electrònics” o per exemple que “hem fet nous amics”.

 

També es va realitzar un curs de primers auxilis a Prats de Lluçanès, van participar 6 joves i es va treballar l’RCP, el coneixement del desfibril·lador i els primers auxilis en general.

Com a novetat es va realitzar l’acampada jove a Sant Martí d’Albars, en aquesta activitats es van ajuntar els joves d’Estiu Inquiet i el Voluntariat Jove de Prats de Lluçanès amb un total de 40 participants. Es va iniciar l’activitat amb una caminada des de Prats de Lluçanès fins a Sant Martí d’Albars, allà van muntar les tendes i van realitzar activitats lúdiques i de lleure. L’endemà al matí els esperava una gincama on els jocs d’aigua prenien protagonisme i al migdia en finalitzar l’acampada es va realitzar una dinàmica entre els pares i mares i els joves participants per tal de facilitar un espai d’intercanvi i de coneixença acabant amb un pica pica de comiat.

La valoració de les famílies participants en el programa d’Estiu Inquiet ha estat molt positiu: Un 100% de les famílies que han respost l’enquesta pensen que l’oferta d’Estiu Inquiet s’adequa a les seves necessitats i tornarien a apuntar el seu fill/a el proper any a l’Estiu Inquiet 2020. També ha agradat molt l’acampada i consideren que és necessari un programa d’aquest estil per als joves del Lluçanès.

El projecte s’ha conduït des de les àrees d’educació i esports del Consorci del Lluçanès, juntament amb els Serveis Socials, joventut del Lluçanès i l’àrea joventut de Prats de Lluçanès i s’emmarca dins el pla territorial Lluçanès Territori Educador 2018-2020 i Educació 360.

 

Comparticions