Del 22 al 26 d’octubre 45 lluçanencs i lluçanenques han participat en el viatge organitzat a terres castellano-manxegues. És la 3a excursió conjunta que es fa al Lluçanès i a la sortida hi van participar gent dels Casals de Gent Gran d’Alpens, de La Torre d´Oristà, Olost, Perafita i de Sant Bartomeu del Grau.

En aquesta ocasió es va escollir una ruta visitant Cuenca, Cañete, Ciutat Encantada i Albarracín, entre altres. Al llarg de la setmana van visitar el poble de Cañete, declarat conjunt historicoartístic per la seva arquitectura popular, situat als peus d’una fortalesa i envoltat de muralles del s.VI; el museu a Valdemeca amb 22 composicions escultòriques treballades amb ferro per Luis Zafrilla i que reprodueixen escenes de la cultura tradicional i com no el centre històric de Cuenca: les “cases penjants”, la Plaça Major, la Catedral, la Torre Mangana… Van poder visitar-se també belleses de la naturalesa com el naixement del Rio Cuervo, un dels paratges més bonics de la Serra de Cuenca, o la Ciutat Encantada, parc original pels impressionants conjunts naturals de pedra. En l’últim dia i ja  de tornada la parada per dinar es va fer a Teruel. Tots els dies van poder gaudir de bon temps i en les visites en els parcs van omplir més d’una cistella de bolets!

L’experiència es valora com a positiva, i es proposa realitzar-ne una de nou la propera primavera.

L’excursió va ser possible gràcies a l’organització tècnica de Serrat Viatges, la col·laboració de les associacions de la gent gran del Lluçanès, amb el suport del servei de dinamització de Gent Gran del Consorci del Lluçanès.

Comparticions