Diversos municipis del Lluçanès han patit els darrers mesos un increment de robatoris, fet que incrementa la inseguretat i percepció d’inseguretat en aquestes zones. Per aquest motiu els alcaldes i alcaldesses del Lluçanès han elaborat una carta dirigida al Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, traslladant-li diverses peticions en matèria de seguretat.

Segons exposen en la carta, la desprotecció i sol·licitud actual que es percep en algunes zones es podria revocar amb l’execució d’un pla de seguretat que abasti el Lluçanès. I en concret contemplen: la recuperació i posada en marxa d’una patrulla de referència pels municipis del Lluçanès i l’augment d’efectius del cos de Mossos a la zona. També demanen la creació d’una Oficina d’Atenció Ciutadana dels Mossos o estudiar la necessitat o conveniència  de la col·locació de càmeres de seguretat a determinats punts estratègics del territori i instar al Consell Comarcal d’Osona a actuar com element de suport a la proposta.

Aquest dimecres a la tarda, la direcció del Consorci del Lluçanès s’ha reunit amb el Director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, per fer-li entrega de la carta i presentar les mesures que s’exposen en aquest document per continuar treballant-hi.

Podeu consultar el text íntegre en aquest enllaç. 

Comparticions