Durant el mes de maig, i en el marc del 17-M Dia internacional contra la LGTBifòbia, un total de 102 persones de diferents edats han participat al taller “De tots els colors” als municipis del Lluçanès.

En total, s’han portat a terme 10 tallers als municipis de Prats de Lluçanès, Olost, Sant Feliu Sasserra, Sant Bartomeu del Grau, Sobremunt, Oristà i La Torre d’Oristà, Lluçà, Sant Boi de Lluçanès i Sant Martí d’Albars.

En un bon grapat de casos, els tallers s’ha portat a terme dins el tallers d’Envelliment actiu per a les persones grans dels municipis però oberts a tota la població. En altres, com Sant Boi de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau o Sant Martí d’Albars, han estat, directament, tallers oberts a tothom. A Olost, s’ha portat a terme dins l’horari lectiu de l’escola Terra Nostra amb tot l’alumnat de cicle superior i obert també a la resta de població. A Sant Agustí de Lluçanès, es portarà a terme properament ja que es va posposar la data.

El taller s’ha organitzat en dues parts. En una primera part, s’ha parlat del significat de les sigles LGTBIQ+, s’ha analitzat la bandera i els seus colors i es s’ha reflexionat sobre el concepte de sexili, procés pel qual una persona ha de marxar d’un poble petit d’àmbit rural a una ciutat per haver patit rebuig, discriminació o violència per la condició sexual o orientació de gènere. Finalment, s’ha deixat espai perquè aquell qui volgués pogués compartir vivències i/o reflexions sobre el tema.

En una segona part, s’ha portat a terme un taller creatiu. Amb un full Din A3, tots els participants han escrit la frase “Orgull de poble” i a continuació, utilitzant tots els colors han fet una petita creació artística.

És la primera vegada que al Lluçanès es creen espais per abordar la temàtica LGTBIQ+ i la valoració, tant pel que fa a la participació com pel que fa al resultat obtingut, és molt positiva.

Amb totes les creacions artístiques de les persones participants als tallers s’elaboraran les estovalles que decoraran les taules del sopar i espectacle “La Mega Pubilla” que tindrà lloc a Sant Bartomeu del Grau el dissabte 29 de juny en motiu del Dia de l’Orgull LGTBIQ+.

Pots trobar més informació sobre el sopar i l’espectacle en aquest enllaç i comprar els tiquets aquí.

Comparticions