El Consorci del Lluçanès, a través de El Quall, formatgeria col·lectiva i obrador comunitari, participa la xarxa d’obradors compartits de la Província de Barcelona conjuntament amb  El Tall (Parc Rural de Montserrat), Veamat (Ajuntament de Tagamanent), l’Obradora (Ajuntament de Manresa), Gallecs (Consorci de Gallecs) i Parc Agrari de la Conca d’Òdena.

Amb l’objectiu de treballar coordinadament i conjuntament amb altres obradors, des de la Diputació de Barcelona es finança un projecte de dinamització d’aquests espais. La primera acció és un programa formatiu conjunt amb càpsules en línia i altres de presencials a diferents obradors, entre ells El Quall.  Podeu consultar el programa complet aquí.

La primera formació en línia serà el dia 7 de novembre a les 18:00h i es parlarà de màrqueting alimentari. Les següents càpsules són:

  • Dia 12 de desembre: Etiquetatge per a elaborados alimentaris.
  • Dia 9 de gener: Embalatges sostenibles per a productes alimentaris.
  • Dia 6 de febrer: Normativa, control i certificació en producció ecològica,

A més, aquest proper mes de novembre, a El Quall s’hi organitzen dues càpsules formatives presencials d’especialització en el sector lacti. Les formacions van destinades a persones amb interès concret per conèixer les tecnologies d’elaboració de pastes filades i formatges blaus. També vol aportar coneixement per aquells projectes que vulguin diversificar els seus processos d’elaboració. Les inscripcions ja estan obertes al web: llucanes.cat/formacio

Amb aquest projecte es pretén apostar per a l’emprenedoria col·laborativa i fomentar el desenvolupament econòmic territorial a través dels obradors compartits per tal de frenar la despoblació, atreure talent i nova població i impulsar el naixement de noves iniciatives empresarials lligades a les oportunitats territorials.

 

Comparticions