Aquest dijous 1 de juny, el teatre de Sant Bartomeu del Grau ha acollit la gran festa de tancament del projecte CUEME al Lluçanès del curs 2022-2023. Un acte de cohesió que va aplegar els i les joves cooperativistes, la comunitat educativa, les famílies, les persones representants de les ONG i alcaldies i regidories dels diversos ajuntament del Lluçanès.

L’acte de cloenda tanca el projecte d’enguany al Lluçanès, en què 5 escoles han creat i gestionat les seves pròpies cooperatives, obtenint beneficis que han anat destinats a causes socials i solidàries. Les iniciatives creades al llarg d’aquest curs són: “Artima” de l’escola FEDAC Prats de Prats de Lluçanès, “SoliArt” de l’escola Lluçanès de Prats de Lluçanès, “Creative Kids” de l’escola La Monjoia, “Cooproures” de l’escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra i “Cooper” de l’escola Terra Nostra d’Olost.

Després d’unes paraules de benvinguda per part del Sr. David Puyol, alcalde de Sant Bartomeu del Grau, els socis i sòcies de les cooperatives escolars van fer balanç i van exposar a les persones assistents els aprenentatges de les diferents fases del projecte a través de paraules clau que posen en valor la feina feta durant tot el curs. Els representants polítics dels seus municipis els van fer entrega del diploma que acredita l’èxit assolit dins del projecte CUEME.

Tot seguit, es va fer el lliurament dels xecs als representants de les 5 ONG o entitats socials, que van mostrar el seu agraïment als nens i nenes. Enguany, les beneficiàries han estat l’Associació contra el Càncer de Sant Feliu Sasserra, Autisme la Garriga, FASOL (ONG Anunciata Solidària), la Protectora d’Animals d’Osona i SOS Galgos.

La cloenda va anar a càrrec de la Sra. Francesca Alaminos, gerenta dels serveis d’Educació de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona. A continuació, l’acte va posar punt i final amb una fotografia conjunta, música i el llançament de confeti que va omplir l’ambient de diversió i emoció. Des del Consorci del Lluçanès donem l’enhorabona als i a les joves cooperativistes i a les seves mestres i tutores per la implicació i entusiasme en el projecte.

El projecte CUEME està impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport dels centres escolars i diverses entitats del territori.

Comparticions