Aquest dilluns s’ha realitzat l’últim Passegem Junts del curs escolar 2023-24 a Sant Bartomeu del Grau, amb la participació dels nens i les nenes de l’escola Monjoia i la gent gran del poble. En total, hi han participat 125 persones.

Durant el matí, s’ha fet una recollida d’escombraries. Els grup dels més petits fins a 2n de primària han fet un recorregut pel poble i el grup de 3r fins a 6è han passat pel bosc del Vilà fins al Roc Llarg. La gent gran ha explicat com abans es reciclava i es reutilitzava millor, s’anava a comprar amb un cabàs i no s’utilitzaven tantes bosses de plàstic ni tants envasos. També es reutilitzaven els envasos i no eren d’un sol ús per l’aigua, la llet, la fruita, els llegums, etc. Finalment, tots els participants han fet un esmorzar conjunt a l’escola. 

Durant el curs escolar 2023-24, el Passegem Junts s’ha portat a terme a Prats de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, Perafita, Lluçà, Olost i Sant Bartomeu del Grau amb un total de 460 participants. Els temes treballats han sigut variats: les flors i les plantes, els jocs d’ara i d’abans, la transhumància, la recollida d’escombraries, els llocs emblemàtics de Perafita i l’aigua.

El proper curs, continuarà aquest projecte que promou l’intercanvi intergeneracional entre els nens i nenes de les escoles del Lluçanès amb la gent gran del territori. L’objectiu és intercanviar experiències i coneixements de mà dels experts i els millors coneixedors, la gent gran dels pobles del Lluçanès.

Aquest programa es desenvolupa des de les àrees d’esports i gent gran del  Consorci del Lluçanès, juntament amb les escoles participants, els ajuntaments i la gent gran de cada poble. 

Comparticions