Del 8 al 10 de juliol el Lluçanès va acollir en el marc de de la Universitat d’Estiu de la UVic-UCC, el curs “Introducció a les principals tecnologies d’elaboració de formatges al Lluçanès”.

Aquesta formació de 16 hores va reunir un total de 16 participants aficionats al món formatger, amb interès per a les indústries làctiques i que volien adquirir uns coneixements inicials bàsics en els processos d’elaboració de formatges.

Els principals continguts es van centrar en conèixer el flux i el maneig dels ingredients essencials per a la preparació de formatges. Es van posar en pràctica les principals tecnologies d’elaboració de formatges com la quallada enzimàtica, la quallada làctica i el recuit com a producte fresc. Després d’un primer dia amb una sessió de caràcter teòric a la seu del Consorci del Lluçanès, a Sta. Creu de Jutglar (Olost), els següents dies van ser de caràcter pràctic i es va portar a terme a l’obrador artesanal de Betara ubicat a Perafita. A més, també es van visitar dues formatgeries del territori incloses dins la Ruta de la Llet: Formatges Betara i Formatges de Lluçà.

El Lluçanès s’està establint com a referent de la formació en l’àmbit de formatgeria. L’any 2013 es va organitzar el primer curs de formatgeria lligat a un certificat de professionalitat, reconegut pel Departament d’Empresa i Ocupació i, l’any 2016, ja es va tirar endavant la 1a edició del Curs d’especialització en formatgeria artesana amb certificat propi expedit per la UVic-UCC.

El curs ha comptat amb la col·laboració de l’empresa Lacto-Tex, Formatges Betara i la Diputació de Barcelona.

Comparticions