Segons el número 263 de la Revista Descobrir, el Lluçanès és una de les destinacions que has de visitar abans que s’acabi el 2020. De la mà de Meritxell Verdaguer (periodista) es proposa descobrir un territori que conserva l’autenticitat  i l’essència rural com a valor intrínsec de la comarca.

Partint de la base que el Lluçanès treballa des d’un model de turisme respectuós amb el territori, es posa en valor la descoberta del nostre territori a través dels seus camins, del paisatge i la cultura, els productors i productes agroalimentaris singulars com el blat forment, o les perles gastronòmiques com els formatges, el cigró d’Oristà o els embotits,  i les rutes agroalimentàries (ruta de la llet, ruta del pa,  ruta de la coca i la llonganissa) que apropen al visitant a les tasques de les explotacions lleteres i al tarannà dels ramaders i formatgers, agricultors i forners.

Així mateix ens proposen tastar el Lluçanès a través dels seus restaurants, passejar-nos pels diferents pobles del Lluçanès i els seus carrers, i descobrir els indrets més singulars com el roure de la Senyora o Rocadepena, així com enfilar-nos al miradors del Lluçanès per gaudir de les increïbles vistes del Pirineu o el Pedraforca.

En definitiva descobrir un “Lluçanès que conserva un cor agrícola i ramader que fa front als reptes del present oferint els visitants allò que el fa autèntic”.

+ informació: https://descobrir10del2020.cat/

Comparticions