Des del projecte Centre de Serveis del Consorci del Lluçanès s’ha tirat endavant la primera compra conjunta de material 100% biodegradable i compostables per a diferents municipis del Lluçanès.

Posant els ulls a l’horitzó i per tal de donar resposta a la prohibició de comercialització de gots, plats i coberts de plàstics d’un sol ús que entrarà en vigor al gener del 2020, s’ha apostat per la compra de productes fabricats amb materials naturals d’origen vegetal, compostables, biodegradables i sostenibles.

D’aquesta manera es treballa per la millora del medi ambient així com també suposa un estalvi econòmic als ajuntaments fomentant les compres conjuntes de material comú.

El material que s’ha comprat conjuntament (500 plats, 500 safates, 1000 gots, 1000 forquilles, 1000 ganivets, 1000 culleretes, 500 bols i 1000 palets de remoure), servirà per a la utilització en esdeveniments públics dels municipis que s’hi han sumat (festes majors, fires, actes gastronòmics, etc).

Els articles comprats han estat fabricats amb materials totalment naturals d’origen vegetal, com la canya de sucre o blat de moro, procedents de cultius de producció sostenible i certificada. Són 100%  biodegradables i compostables.

Però, què són els materials compostables?

El concepte compostable es refereix a aquells productes que serien assimilables totalment amb la fracció orgànica i que processats amb aquesta fracció a les plantes de tractament s’acaben convertint en compost orgànic.

La intenció, doncs, és continuar treballant en aquest sentit en els propers anys: compres conjuntes, estalvi econòmic i conscienciació en matèria mediambiental.

 

 

 

Comparticions