6 empreses agroalimentàries del Lluçanès, sota el paraigües de Lluçanès Territori serè i amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra, participaran, un any més, al Fòrum Gastronòmic de Barcelona 2023. L’esdeveniment tindrà lloc al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona els propers 6, 7 i 8 de novembre.

El saló tornarà a ser punt de trobada de restauradors, professionals de l’hostaleria i del públic interessat en el producte gastronòmic de qualitat. Més de 350 empreses que se citaran per exposar les últimes tendències en aliments, begudes i equipament per a l’hostaleria i els foodservices. També nombrosos xefs consolidats i emergents, com Joan Roca i Josep Roca (El Celler de Can Roca***), Paolo Casagrande (Lasarte***), Albert Adrià (Enigma*), Diana Diaz (El Invernadero*), Vicent Guimerà (L’Antic Molí*), Nandu Jubany (Can Jubany*), Begoña Rodrigo (La Salita*), Joke Michiel (Souvenir*), Martina Puigvert (Les Cols**), Ada Parellada (Semproniana) o Marc Ribas (La Taverna del Ciri) estaran entre els prop de 200 ponents que compartiran el seus productes vinculats al compromís social i mediambiental.

El Consorci del Lluçanès hi serà present acompanyant i donant suport a les següents 6 empreses del sector agroalimentari local i de qualitat en representació dels diversos productes i poblacions de la comarca, que estaran ubicades a l’Espai Catalunya: 

6 de novembre: 

  • La Petita Ànima: Formatges i iogurts de vaca que emocionen (Obrador compartit del Quall a Alpens)
  • Albert Puig de 100% conill: Conill de proximitat, elaborats de conill i llonganissa artesanal 100% conill (La Torre d’Oristà)

7 de novembre:

  • Kibus Beer: Cerveses artesanes compromeses amb els productes del territori i la sostenibilitat (Olost)
  • Impasto di Mama: Elaboració artesanal de pizzes (Olost)

8 de novembre: 

  • El Soler de n’Hug: Llet de vaca, carn i embotits. Especialitat en xai. Producció en cicle tancat i visites de coneixement.(Prats de Lluçanès)
  • Niu Verd: Pollastres de pagès, ecològics i de proximitat (Sant Feliu Sasserra)

Com a novetats, destaquem la participació en a la Cuina de l’Espai Catalunya amb la campanya gastronòmica “Producte a Taula Lluçanès” on, amb la col·laboració del col·lectiu Osona Cuina i Taula Dolça, en Marc Riera del Cafè del Mig i l’Arnau Arboix, consultor tècnic en pastisseria, ens presentaran una proposta gastronòmica per degustar alguns dels productes presents al Fòrum. L’activitat tindrà lloc el dilluns 6 de novembre a les 17:15-17:45. 

Enguany, s’aprofitarà l’esdeveniment del Fòrum per retre un homenatge a les dones de la Xarxa Productes de la Terra vinculades als productes singulars,  amb la voluntat de donar visibilitat a la dona en el sector primari i el seu esforç i compromís, els quals contribueixen a la conservació i manteniment del patrimoni agroalimentari, a la biodiversitat, així com a la sostenibilitat. En aquest acte es preveu la participació de les empresàries, productores i elaboradores, de la Xarxa Productes de la Terra Lluçanès vinculades amb els productes singulars (Imma Costa de Mas Terricabras, Rosa Maria Soler del Taulell del Soler, Carme Salada de Can Salada). 

També es podrà gaudir de la ponència “La situació de les dones en el món rural” que oferirà la doctora en Ciències Polítiques i Sociologia per la UdG, Cristina Sánchez. Serà el 7 de novembre de 10 a 12 hores a l’auditori. Podeu consultar el programa previst de l’acte aquí.

Aquest any el Lluçanès també tindrà representació de producte al certamen de premis InnoForum, en el qual la llonganissa de conill de l’Albert Puig optarà al premi a la innovació.

Comparticions