El dilluns 27 de març va tenir lloc al Centre de Dia Bona Sort de Prats de Lluçanès la presentació de les primeres parelles lingüístiques d’enguany que a partir d’aquesta setmana començaran a trobar-se per parlar català, gràcies al programa Voluntariat per la Llengua (VxL) de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).
Des del Consorci del Lluçanès des de finals del 2016 s’ha començat a coordinar amb el CPNL per fer difusió del projecte al nostre territori i poder connectar persones amb els perfils que implica la parella: d’una banda l’aprenent, persona que parteix d’un mínim de coneixements del català però necessita practicar-lo, i de l’altra el voluntari, persona catalanoparlant amb disponibilitat i ganes de compartir la llengua amb algú que vol parlar-lo millor.
En total aquest març començaran vuit parelles al Lluçanès, sis d’elles a Prats de Lluçanès i dues a Sant Feliu Sasserra. Voluntari i aprenent es trobaran 1 hora setmanal durant 10 setmanes amb l’objectiu de mantenir una conversa distesa en català tot passejant, prenent un cafè, a la biblioteca, etc. A més, podran participar a tota mena d’activitats culturals i socials que ofereix el programa i disposaran d’un carnet que permet obtenir descomptes i avantatges en cinemes, teatres, museus, establiments comercials, etc.
En la presentació d’aquest passat dilluns, que va comptar amb la presència de la dinamitzadora del programa del CPNL d’Osona, Gemma Balades, tots els voluntaris i aprenents van poder conèixer-se, intercanviar els números de telèfon, acordar dia i hora de les seves trobades i se’ls va entregar material de promoció (punt de llibre, bossa, llibreta, etc.) i carnet de participant al projecte. Tots es van mostrar «amb moltes ganes».
Properament començaran dues parelles més a Sant Feliu Sasserra.
Totes aquelles persones interessades a formar d’una parella lingüística ja sigui com a aprenent o com a voluntari es poden posar en contacte amb el Consorci del Lluçanès 93 888 00 50 / formacio.consorci@llucanes.cat o dirigir-se a l’ajuntament del seu municipi. També podeu visitar la web: www.vxl.cat.