Des del Consorci del Lluçanès preparem una compra conjunta de vaixella 100% biodegradable i compostable per tal de substituir la utilització de gots, plats i coberts de plàstics d’un sol ús que es fan servir en els esdeveniments habituals al llarg de l’any als municipis del Lluçanès. Amb aquest canvi ens  avancem a la prohibició de comercialització de plàstics d’un sol ús que entrarà en vigor al gener del 2020.

S’ha realitzat la proposta de la compra conjunta de vaixella compostable entre els ajuntaments del Lluçanès i s’ha fet extensiu a les entitats, associacions i col·lectius dels propis municipis, per tal que es pugui fer una comanda conjunta que permeti aconseguir un cost més ajustat. Els utensilis de compra són els utilitzats habitualment en festes o esdeveniments com gots, tasses, plats, coberts, bols, plates, palets remenadors, etc.

Les entitats, associacions i col·lectius interessats en la compra conjunta de vaixella compostable s’han de posar en contacte amb el seu ajuntament.

Aquesta vaixella compostable, d’un sol ús, està fabricada amb materials naturals d’origen vegetal, compostables, biodegradables i sostenibles. Són articles fabricats amb materials totalment naturals d’origen vegetal, com la canya de sucre o blat de moro, procedents de cultius de producció sostenible i certificada.

D’aquesta manera contribuirem, des dels ajuntaments i entitats del Lluçanès, a treballar, educar i sensibilitzar entorn a la sostenibilitat i mediambient.

Comparticions