Avui es commemora a nivell mundial el Dia internacional contra l’homofòbia, la bifòbia, i la transfòbia i des de l’Oficina tècnica d’Igualtat de gènere i LGTBI d’Osona i amb el treball en xarxa amb les àrees d’Igualtat del Consorci del Lluçanès i la resta d’ajuntaments de la comarca s’han programat les següents propostes:

  • Tallers a l’Institut Castell del Quer. El passat 2 de maig va tenir lloc amb l’alumnat de 4t d’ESO el taller sobre LGTBI i ahir, dia 16 de maig la xerrada “Realitat Trans” amb l’alumnat de Batxillerat. Tots dos tallers s’engloben en el programa INTABOO coordinat al territori per Lluçanès Jove.
  • Xerrada: Diversitat sexual i de gènere a les aules. Dimarts 24 de maig, a càrrec de Miquel Missé, sociòleg i activista Trans, dirigida a personal docent i de l’àmbit social d’Osona.
  • Càpsula formativa per a l’equip d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) per la millora de l’acompanyament a l’alumnat tran* des dels centres educatius.
  • Microcurs per al personal dels ajuntaments : “El deure d’intervenció en casos de discriminació per a persones LGTBI+”. S’ha fet arribar a tots els ajuntaments del Lluçanès la possibilitat d’inscriure els seus treballadors i treballadores a aquesta formació.
  • Els propers 31 de maig i 1 de juny el Consorci del Lluçanès ha organitzat la formació (on line) dirigida a les empreses del Lluçanès:  Plans d’igualtat d’oportunitats i protocol d’assetjament sexual a les empreses. El curs de (4 hores de durada) té per objectiu elaborar un pla d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones i un protocol per prevenir l’assetjament sexual a la feina i actuar davant conductes d’assetjament. Aquesta formació s’inclou dins el projecte Qualitat Lluçanès, que té per objectiu potenciar l’economia de les empreses i millorar les condicions laborals de les persones treballadores. 
  • Taula rodona: Fake’s i fòbies. El 3 de juny a les 18:30 a l’edifici El Sucre de Vic tindrà lloc una taula rodona on es farà un repàs de les legislacions existents a Catalunya; la presentació de la nova oficina de l’organisme de protecció i promoció de la igualtat de tracte i la no-discriminació, emmarcada a la Llei 19/2020, i del règim sancionador des d’una perspectiva legal i feminista desmuntant els discursos d’odi. Per més informació i inscripcions:  https://forms.gle/geufrvTw7XKuNFKD8

El 17 de maig es va establir com a Dia Internacional contra la LGTBIfòbia pel fet que en aquest dia del 1990 l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va eliminar l’homosexualitat de la llista d’enfermetats mentals.

Comparticions