En el marc de la Fira de l’Hostal del Vilar 2022 des del Consorci del Lluçanès, amb el suport de Xarxa Productes de la Terra i amb la col·laboració de  l’Ajuntament de Sant Agustí de Lluçanès, Cal Siller i l’organització de la Fira, es convoca la primera edició del Concurs de Ratafia artesana amb l’objectiu de promoure l’elaboració tradicional d’aquest licor, un dels més populars dels Països Catalans.  

Dimecres 28 de setembre dia de la Fira de l’Hostal del Vilar a la 1 del migdia tindrà lloc un tast popular gratuït de les ratafies participants en el Concurs i, a continuació l’entrega de premis. 

Per participar-hi caldrà entregar una ampolla de vidre amb 0,5 litres de ratafia d’elaboració pròpia de l’any 2022 sense etiquetes ni distintius. 

1) Inscripcions i llocs d’entrega: 

  • Al Consorci del Lluçanès : des del 19 de setembre al 26 de setembre de dilluns a divendres de 9:00 a 15:00h. C/ Vell, 3 de 08515 Santa Creu de Jutglar (Olost).
  • A la Fira de l’Hostal del Vilar: el 28 de setembre de 10-11:30h

Els plans de l’Hostal del Vilar 08589 (Sant Agustí de Lluçanès).

2) Normes:

– La ratafia presentada ha d’haver estat elaborada amb mètodes artesans i amb base d’aiguardent o anís.

– La ratafia presentada ha d’incloure nous verdes i també de forma opcional diferents herbes, flors, fruits, arrels i espècies a criteri.

– L’organització transvasarà cada ratafia a un envàs de vidre transparent per unificar-ne la presentació.

– Tots els productes entregats quedaran a disposició de l’organització per la deliberació del jurat i pel tast popular que es farà el 28 de setembre a la Fira de l’Hostal del Vilar.

3) Jurat: 

El jurat estarà compost per diferents persones relacionades amb el món gastronòmic i periodístic.

4) Premi

S’atorgaran 2 premis:

  • PREMI A LA MILLOR RATAFIA:  1 lot productes locals del Lluçanès (valorat en 100€).
  • PREMI A LA MILLOR RATAFIA del LLUÇANÈS: 1 lot productes locals del Lluçanès (valorat en 100€).

Els premis es lliuraran en el marc de la Fira de l’Hostal del Vilar a partir de les 13:00h.

En cas de dubtes sobre el funcionament del concurs, podeu contactar amb el Consorci del Lluçanès al telèfon 938880050 o al correu electrònic consorci@consorci.llucanes.cat.

 

Comparticions