Durant tota la setmana al Lluçanès s’han celebrat un munt d’activitats per commemorar el Dia internacional de les Dones.

Espai lila: contes, jocs i llibres coeducatius. Ha estat una iniciativa d’aquest any que ha comptat amb una gran participació  d’infants i famílies  que han gaudit d’una tarda de contes i jocs a diferents municipis:  St. Boi de Lluçanès, Prats de Lluçanès, Oristà, St. Feliu Sasserra i Perafita.

Cicle de tallers d’expressió corporal per a dones. Cicle de 4 tallers amb una vintena de dones participants que va començar aquest dissabte, dia 12,  amb el taller de “pulsió femenina” (percussió corporal) a la sala gran del Consorci del Lluçanès. El cicle va a càrrec de l’EMAL.

Caminada a la bauma de les Heures, de Perafita el dia 5 de març. Tres rutes diferents que van aplegar una vuitantena de persones que van confluir a la bauma amb la lectura poètica d’Olza Olzeta.

Tallers per a les dones grans. Des dels espais de gent gran també s’han programat tallers, activitats i sortides durant la setmana. Entre totes han elaborat un mural participatiu amb el lema “Dona, tu també pots deixar la teva empremta”.

A més a més,  tots els ajuntaments han organitzat un ventall d’activitats molt diverses: exposició col·lectiva “FeminArt”  a Alpens, exposició de fotografies a Sta. Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà), sopar i diverses xerrades a Olost, teatre a Oristà, taller d’herbes remeieres a St. Bartomeu del Grau, per posar-ne alguns exemples. La darrera activitat d’enguany serà el proper diumenge dia 20 amb l’espectacle teatral “Nuades” a St. Feliu Sasserra.

D’altra banda tots els ajuntaments es van il·luminar en lila i van penjar una pancarta reivindicativa a les façanes dels ajuntaments i molts també van fer la lectura del manifest.

Lligat amb la reivindicació del 8 de març alguns ajuntaments del Lluçanès il·luminaran avui, dia 14 de març, amb llum de color groc les façanes o edificis emblemàtics per donar visibilitat a l’endometriosi, una malaltia crònica que es caracteritza pel creixement anormal d’endometri fora de l’úter. Aquesta malaltia afecta a una de cada deu dones al món.


Comparticions