“On puc anar a dinar? ” És una de les preguntes més freqüents que fan els visitants i turistes quan venen a descobrir la nostra comarca.

El nou fulletó de Gastronomia i Restauració és una eina molt útil que s’estructura en dues parts:

  • Una guia de bars i restaurants del Lluçanès, ordenats per població, on es poden trobar les dades de l’establiment per localitzar i contactar per fer reserva, la informació dels dies de descans, els àpats que s’oferten: esmorzar, esmorzar de forquilla, dinar i sopar, l’especialitat de la casa (en cas que en tingui), el tipus de cuina (cuina tradicional, d’autor, vegeteriana, etc.), la oferta (entrepans, tapes, carta, menú) i una informació de valor afegit com és la relació de productes locals i proveïdors de proximitat de Lluçanès que utilitzen a la cuina.
  • Un mapa gastronòmic amb la informació dels prinicipals productes locals agroalimentaris, els productes singulars del Lluçanès, les rutes turístiques agroalimentàries (ruta del pa, ruta de la llet, ruta de la coca i la llonganissa), explotacions visitables, les fires i mercats de gastronomia i alimentació del Lluçanès o les associacions de productors i elaboradors.

El Lluçanès busca bons viatgers. Un turisme que beneficii directament la comunitat local i que ajudi a preservar les singularitats del territori, la cultura i la identitat. Un turisme que valori la gastronomia local i de proximitat

Tal com expressa Pep Palau (Gastrònom):

“Disposar d’un rebost de productes tan divers i ric, com el que ofereix el Lluçanès, és un bé molt preuat i un privilegi propi d’un petit gran territori. El Lluçanès ha sabut preservar i renovar la pagesia i els oficis artesans dels aliments i conservar la cuina tradicional. El Lluçanès és una terra viva”

Podeu descarregar El fulletó de gastronomia i restauració (pdf)

Comparticions