El rodatge d’un vídeo de la Fundació Jaume Bofill i la participació com a experiència de referència a la jornada «Iniciem l’Educació 360 a les terres de Lleida» són dos exemples de l’interès per conèixer les diverses accions i iniciatives que dins el pla territorial educatiu LLTE s’estan desenvolupant amb visió Educació 360 al nostre territori.

Al llarg del mes de novembre s’ha estat rodant un petit reportatge de diferents projectes o actuacions amb línia educació 360 al Lluçanès. En aquest sentit s’ha gravat, d’una banda, els nens i nenes de l’escola Heurom de Perafita participant en el projecte de Banda escolar de l’EMAL de democratització de l’aprenentatge musical a través de la pràctica instrumental, el grup de Música per nadons i l’assaig general del Concert d’hivern de l’EMAL, a Sant Feliu Sasserra. Totes aquestes accions, i moltes d’altres que l’EMAL està portant a terme, connecten amb els principis de la mirada educació 360: connexió d’aprenentatges, equitat, ampliació i enriquiment de l’oferta educativa… D’altra banda, també es va gravar l’activitat Sport Inquiet que s’està duent a terme els dilluns a les 16h a Prats on participen nois i noies de diferents municipis del Lluçanès, enriquint l’oferta per a joves fora de l’horari lectiu al Lluçanès, tot posant a disposició serveis per facilitar-ne l’accés com un espai perquè els nois i noies puguin dinar.

L’objectiu del vídeo és visualitzar les experiències que s’estan ja duent a terme a Catalunya, en clau Educació 360 de forma que serveixen com a recurs per a d’altres municipis que s’estiguin plantejant desplegar iniciatives d’Educació 360.

D’altra banda el passat dissabte 1 de desembre va tenir lloc la jornada «Iniciem l’educació 360 a les terres de Lleida» on es van donar a conèixer experiències d’èxit d’àmbit internacional, es van realitzar tallers simultanis entre participants i es van presentar 3 projectes a Catalunya en clau 360, una de les quals va ser el Pla Territorial Educatiu Lluçanès Territori Educador. Hi van participar més d’un centenar de persones provinents de diversos sectors: centres educatius, entitats, equipaments culturals i ajuntaments, de Lleida ciutat i municipis del Segrià, l’Urgell i la Segarra, principalment.

A línies generats: l’Educació 360 aposta per la connexió dels aprenentatges, temps, espais i agents educatius de dins i fora l’horari lectiu. L’objectiu és connectar aquest ecosistema dins i fora l’escola per a multiplicar els beneficis educatius i enriquir i oferir més i millors oportunitats d’aprenentatge per a tothom.

Els projectes amb mirada 360 que es desenvolupen al territori són:
– Xarxa d’AMPA
– Activitats de temps lliure del joves
– Creixem Plegats
– CUEME
– Escola de Música

Més informació dels programes amb mirada 360

Comparticions